7 gode grunner til å bli aktivitetsleder på idrettsskolen

Idrettsskolen blir drevet av frivillighet og baserer seg på at voksne er villig til å bidra. Nå vil jeg dele med deg de 7 viktigste grunnene til at det å være aktivitetsleder på idrettsskolen er et privilegium som alle bør benytte seg av.

 

2017-08-20
Jørn Kristian Stensby

leder1%20-%20mindre.jpg

 

 

1. Du får kunnskap og ferdigheter i aktiviteter for barn og unge

Idrettsskolen har et stort mangfoldig av aktiviteter. Når du blir aktivitetsleder på idrettsskolen får du mulighet til å ta aktivitetslederkurs, som består av både litt teori og praktisk trening. Dette gjør alle aktivitetsledere sammen. Dette er veldig lærerikt og gir inspirasjon til langt mer enn innenfor rammene av idrettsskolen.  

 

2. Du får anledning til å trene ferdigheter i å håndtere barn

Leken, gleden, tryggheten og mestringsfølelsen står øverst for Idrettsskolen. Alle som har barn vet at disiplin også hører med og at det særlig hos de yngste (3-6 år) krever både tålmodighet, mildhet og tydelighet for å kunne klare å gjennomføre til en viss grad etter planen. Jeg opplever utfordringene vi deler og refleksjonene etter som god egen læring for det å daglig håndtere grensesetting og løse utfordringer med egne barn.

 

3. Du føler deg verdsatt

Når jeg tilfeldigvis treffer idrettsskole barn i barnehagen eller i butikken eller på skolen er de opptatt av hva vi har trent og hva vi skal gjøre i de treningene som kommer.

Jeg opplever barn som svært takknemlige for variasjonen og mangfoldet i de aktivitetene vi byr dem. Ofte kan bare det å legge til rette for aktivitet være nok. Det kan være å lage skispor, sette ut en hinderløype, legge is, finne frem lykter og ta de med ut i en mørk skog, osv. Gleden og energien fyller straks omgivelsene. Leken er forsetet og langsomt, etter hvert som barna blir eldre, gir vi dem økende grad av systematikk, men opprettholder mangfoldet.

 

4. Du får selv mosjon

Som mange har oppdaget er det masse fin «skjult trening» i aktivitet sammen med barn. Idrettsskolen byr på mange anledninger for dette. Det er en gullgruve for deg som vil holde deg i form og som sliter med å finne tid til det. Her får du komboen; tid med barna og tid til trening.

 

5. Det er sosialt og du bidrar til fellesskapet

For de voksne som jobber med Idrettsskolen oppstår det et fellesskap utover det å bare ha jevngamle barn. Vi løser små utfordringer sammen gjennom sesongen – det knytter alltid bånd. Er du i tillegg innflytter og/eller ser etter åpninger til å bidra til fellesskapet generelt, er idrettsskolen er super plass å starte. Det er en bra plass å knytte nettverk på tvers av ulike barnehager og ulike trinn på skolen. Her er flere voksne nye i klubben og det er lavere terskel for å være med å skape og bygge et miljø, kanskje i kontrast til de ofte mer satte særidrettene.

Det skrives stadig om en fallende dugnadsånd i Norge generelt. Det å være aktivitetsleder er ikke er en omfattende oppgave. Det er en fin måte å bidra til dugnaden uten å måtte forsake mye annet.

 

6. Del tid med egne barn når du likevel må være der

Som voksen og aktivitetsleder får man anledning til å øve på å bli bedre til å se barnets utvikling på det stadiet det er og dyrke frem mestringsfølelsen uansett ferdighetsnivå hos barnet.

Praten rundt kveldsmaten blir enda bedre når mamma og/eller pappa har vært med på den samme treningen, delt opplevelsen og barnet opplever seg sett på en måte som gir smil og en følelse av stolthet.

 

7. Gi dine barn en vitaminsprøyte

Aktive voksne gir aktive barn. Forskning har vist dette. En god nok grunn alene til å engasjere seg. Jeg tror det er en vitaminsprøyte for å bygge livslang idrettsglede at de voksne selv er aktivt med. Idrettskolen gir deg anledning til det.

 

Bli med som aktivitetsleder.

Send meg en mail.

:-)

 

j.k.stensby@gmail.com

 

 

Fil_000.jpeg

 

Kalender

Desember
MTOTFLS
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket